Tuesday, December 28, 2010

BUBBA GUMP SHRIMP Co.

Hari ni nak review sket pasal Bubba Gump Shrimp Co.

Restaurant ini menjadi favourite saya sejak dua menjak tiga menjak ni...

Logo
mungkin sebab saya & dia suka seafood
(saya suka udang dan dia suka sotong)

Must have on each table

He had "I'm Stuffed!" Shrimp
Not his 1st time here

I had Bourbon Street Catch of the Day
This is my 1st time here

Mango Sparkler

Hot Chocolate


Mine Mama Gump's Grilled Lamb Rack
Teka habis ke tak?

Onion Ring is his favourite


and this time he ordered Bubba's Baked Seafood Rice
seriously, yang ni most recommeded for those
cheese+seafood fan :)

Click here for Menu
Bole fikir-fikir dari rumah nak order ape.

Tapi kalau nak tahu lebih lanjut pasal
Bubba Gump, just click here

Hope you all enjoy this post--

daaaaaaaaaaa-

Friday, December 24, 2010

The Stalker is Us!

Hahaha!
Wonder how ida and me become a stalker??

aksi penyamaran kami


ha! yang dicari ketemu jua akhirnya....

both of us idamkan untuk bekerja disini
tak dapat kerja tengok bumbung pun jadilahhh..

bersambung: aksi pergi makan kat canteen Kru Studio
p/s: dada ade berani???

XOXO: Agent 1419



Thursday, December 23, 2010

Jingle Jingle

Please Enjoy The Video.

Wish You All Merry Christmas and Happy New Year!

video


XOXO:SUSU
video courtesy from nickelodeon

Thursday, December 16, 2010

Summer

Su tahulah sekarang musim winter not summer, tapi as I promised to you all in previous post, today su akan ceritakan macamana su kenal jiran su yang bernama 'Summer' ni. Nama sebenar dia Fatimah 'something-something' panjang la jugak ade 3 patah perkataan belum termasuk 2 patah perkataan nama bapa die pulak tapi pet name die Summer or Pinky.

Bila tanye bab keturunan Summer ni ada quoter of Malay, quoter of Bruneian and quoter of Filipino.. Dia memang tak pandai berbahasa melayu tapi die faham sikit-sikit bahasa melayu.

Mulanya Su dan Summer kenal di hadapan rumah Summer iaitu sebelah sahaja rumah Su. Summer sedang menangis di muka pintu. Sekali lalu Su buat taktahu sebab nak kena tukar baju untuk keluar semula, so bila keluar semula tengok die still menangis. Su pun tegur 'awak, ok ke?'
Summer said, 'what did you said I dont understand'

Dalam hati Tuhan je tahu aku nyampah kalau muka melayu tapi cakap omputih nih. So takpelah bagi can sket 'Are you ok?', then die replied, 'I'm stuck between the door and the grill, my key is inside' -- waduhhh parah sekali, atas sifat keperihatinan dan dok ingat kalau aku kena cemana? kalau nak kencing camane? kalau nak solat?.

Then, Su pun promised die untuk panggil pak guard yang kekurangan kerje (kasi tambah sikit kerja) untuk tolong Summer dan Su minta no. hp die supaya senang nak contact die. Lepas tu, setiap setengah jam Su akan call/sms die. Yelah, takut tak settle sampai malam jugak die duduk depan tuh -- ish, ish, ish, kesiannnn.

Lebih sayu bila Summer said, 'Tomorrow is my birthday, this not suppose happen to me' -- tak ke korang kesian???


Inilah Summer!

Both of Us!

Sejak itu kami bertambah rapat, kadang-kadang kalau dah jemu dating berdua Su akan ajak Summer to join. Daripada berjiran kami berkawan dan daripada berkawan kami akan jadi business partner soon, InsyaAllah Taala. Hope this friendship will last forever. Amen!

Thursday, December 9, 2010

Ada Apa Dengan Maher Zain?


Mulenye memang tak tahu siapa mamat ni. Tapi su punye jiran Summer (su akan cerita pasal Summer - how do we know each other in next post) yang berikan CD Maher Zain lalu su jatuh bergolek-golek cinta pada die.. astaga--- wake up susu stop berangan!!

Suka tengok Maher Zain ni nampak so bercahaya :) keimanan ye kawan-kawan. Selepas Yusuf Islam yang bersuara merdu menyanyikan lagu-lagu keIslaman kotemporari, Maher Zain menjadi pilihan su pula... Majlis-majlis kahwin juga banyak memainkan lagu-lagu Maher Zain.

Dada juga ada cerita yang Maher Zain ni dulu pernah notty dan dia sudah insaf dengan segala perbuatannya..InsyaAllahTaala :)

Awaken adalah lagu pilihan su yang paling terkesan dihati --cewah, but seriously sila dengar dan hayati lirik lagunya then ask ourself --Is Allah Satisfied?? hanya Allah maha mengetahui!

Awaken
We were given so many prizes
We changed the desert into oasis
We built buildings of different lengths and sizes
And we felt so very satisfied

We bought and bought
We couldn't stop buying
We gave charity to the poor 'cause
We couldn't stand their crying
We thought we paid our dues
But in fact
To ourselves we're just lying

Oh...I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We were told what to buy and we'd bought
We went to London, Paris and Costa Del Sol
We made show we were seen in the most exlusive shops
Yes we felt so very satisfied

We felt our money gave us infinite power

We forgot to teach our children about history and honor
We didn't have any time to lose
When we were.. (were)
So busy feeling so satisfied

I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We became the visuals without a soul
despite the heat
Our homes felt so empty and cold
To fill the emptiness
We bought and bought
Maybe all the fancy cars
And bling will make us feel satisfied

My dear brother and sister
It's time to change inside
Open your eyes
Don't throw away what's right aside
Before the day comes
When there's nowhere to run and hide
Now ask yourself 'cause Allah's watching you

Is He satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?

Oh..I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

XOXO: SuSu

Wednesday, December 8, 2010

Rapunzel with Naufal & Friends


Sorry for the low quality picture
but you all still can see Naufal's anxiety face.

Ceritanye bermula bila Naufal ajak su tengok Rapunzel. Permintaan Naufal selalunya sukar ditolak sebab die terlalu 'cute' buat su. Kira sayang lebih la kat anak buah sorang ni. Tapi die memang pandai ambik hati. Jadi kesudahannye saya ikutkan saje kemahuan die tengok Rapunzel. 'Cikcu, bole bawak abang abil' - Abang abil sebagai peneman supaya tak terasa janggal.

4 Disember tarikh ticket yang dibeli sebelum menonton Harry Potter pada 2 Disember.
Dah diberitahu Naufal. Pejam celik, pejam celik 4 Disember pun muncul tepat pukul 12 tengahari su berada dipejabat dan Naufal telefon bertanya 'Pukul berapa cikcu nak amik?', 'Wayang start pukul berapa?', "Pukul berapa nak mandi?' dan yang paling penting 'Cepat sikitlaaaaa...'

Walaupun hari-hari sebelumnya su diberitahu kak jana bahawa Naufal demam, Kak jana cerita Naufal meminta die dibawa ke klinik segara supaya namanye untun menonton Rapunzel tidak dipotong su. Hailahhh kelakarnye die nih, macam-macam akal die.

Pukul 1 petang su bertolak dari office ke rumah kak jana, ambil Naufal dan Nabil kemudian ambil Summer (jiran su) di apartment su dan terus ke IOI MALL. Keadaan jalan yang sesak membuatkan Naufal tidak diam dan bila Summer mengusik Naufal, Naufal berkata 'Keep Quite' kepada Summer mungkin sebab dia sudah tahu yang Summer ni tidak pandai berbahasa melayu jadi die berbahasa inggeris dengan Summer dan Summer pun terkujat dibuatnye. Dalam perjalanan jugak Naufal bingit bertanya jauh lagike? kenapa cikcu cakap macam pergi Alamanda tapi jauh? pening su nak menjawabnya.

Sampai di IOI MALL, saya bawak mereka makan di Wendy's. Naufal bagitahu yang die taknak makan 'ahh sudah, die buat dah tak sabar die tuh' tapi saya pujuk juga dia untuk makan bersama. Akhirnya dia makan jugak. Berjaya!!

Sambil makan Su juga menunggu kawan Su, Hani die jugak excited untuk melihat Rapunzel. Hani sampai di Wendy's dan memesan makanan, Naufal dah gelisah mungkin die tahu kalau tunggu Hani lagilah lambat untuk ke panggung. Sampai Naufal 'sound' Hani, 'Bole tak tolong cepat sikit makan tu?', 'Tu la kenapa tak ikut kereta cikcu rapat-rapat' sampaikan Hani terkelu lidah nak berkata-kata.

Selesai makan kami menuju ke GSC dan bila dah dapat masuk saya minta semua bergambar didepan watak-watak didalam Rapunzel, mulanya Naufal enggan bergambar kerana tak sabar nak masuk ke panggung tapi saya pegang juga Naufal supaya masuk kedalam gambar (yang sebenarnye 'akak-akak' Naufal yang nak bergambar bukan Naufal pun.

Inilah gambarnya :)
sila bezakan muka kakak-kakak Naufal dan Naufal, ketaranya Kakak-Kakak Naufal yang suka nak bergambar (camwhorewomen)

Setelah cerita Rapunzel selesai, su sekali lagi memaksa Naufal memakai kaca mata 3D sebab mulanya die tak mahu lagi bergambar setelah su cakap 'Ambik gambar pakai spek ni nanti tunjuk mak jana' terus die pakai dan senyum. So MAKJANA, this is for you! anakmu berjaya menonton Rapunzel 3D :)


XOXO: CIKCU!